Do każdego pierwszego zamówienia dodajemy prezent.

Worek przedłużający świeżość chleba – Twój sposób na smaczniejszą codzienność

Pierwszym wyrzeczeniem, z jakim przyjdzie  się mierzyć osobie na diecie bezglutenowej jest rezygnacja z ogólnodostępnego pieczywa, które stanowi nieodłączny element diety każdego Europejczyka. Znalezienie substytutu codziennej porcji pieczywa to pierwszy krok w bezglutenowym modelu żywienia. Zanim znajdziesz smaczne rozwiązanie, przejdziesz długą drogę, w zależności od tego czy postawisz na gotowe mieszanki wypieków czy spróbujesz wykonać bezglutenowy chleb samodzielnie. Szybko przekonasz się że ogólnodostępne produkty z supermarketu mają niewiele wspólnego z ich odpowiednikami zawierającymi gluten. Chleby z paczki często szybko wysychają, są sztuczne i pozbawione smaku. Pewnym rozwiązaniem jest ich podgrzanie w opiekaczu czy piekarniku. Możesz też udać się do najbliższej bezglutenowej piekarni i tam dokonać zakupu. Z kolei przygotowanie chleba w warunkach domowych wymaga czasu. Nas nie interesują półśrodki, a zawsze smaczne i świeże pieczywo bezglutenowe. Reasumując, masz kilka opcji: samemu przygotować chleb na podstawie przepisu z Internetu lub skorzystać z gotowej mieszanki, jak również zakupić świeży bezglutenowy chleb w z piekarni lub supermarkecie. Ciężki, wilgotny chleb bezglutenowy stanie się twoim Świętym Graalem. Kiedy już go zdobędziesz, idealnym uzupełniłem stanie się bezglutenowy worek na pieczywo, który przedłuży jego smak i świeżość, do czasu aż upieczesz lub zakupisz świeży bochenek w pobliskiej piekarni. 

Nasz specjalny worek, przedłużający świeżość bezglutenowego pieczywa powstał, tak samo jak GluteniVita, aby ułatwić Ci życie i ofiarować trochę czasu. Lniany worek z podwójna podszewką, sprawi, że chleb pozostanie świeży i smaczny do ostatniej kromki. Worek GlutenVita powstaje w polskiej szwalni zlokalizowanej w Karkonoszach, o wysokim standardzie produkcyjnym. Długo szukaliśmy szwalni wytwarzającej produkty dobre jakościowo, powstałe z polskich tkanin i bezpieczne dla ich użytkowania. Worek składa się z lnianej części zewnętrznej o gramaturze ok. 240 g/m2 oraz wewnętrznej lnianej podszewki o mniejszej gramaturze. To właśnie zastosowanie dodatkowej podszewki sprawia, że nasz produkt dystansuje konkurencję, a przede wszystkim umożliwia przedłużenie świeżości bezglutenowych wypieków. Pragniemy dodać, iż wszystkie wykorzystane tkaninyposiadają certyfikaty „Świadectwo Jakości Zdrowotnej, atest PZH” oraz „STANDARD 100 by OEKO-TEX ®”.

Dlaczego lniana tkanina?

  • jest to  100% naturalne włókno, biodegradowalne, i znane oraz produkowane od wieków w Polsce,
  • jest to tworzywo trwałe wytrzymałe
  • jest to tkanina odporna na grzyby,co ogranicza rozwój pleśni,

Ponadto lniana tkania:

  • trudno się brudzi i nie mechaci się tak, jak np. bawełna,
  • nie elektryzuje się i jest antyalergiczna – nie powoduje alergii,
  • jest higroskopijna, pochłania nawet 25% wilgoci,
  • jest antyseptyczna – zapewnia zdrowy mikroklimat w sferze skóra-odzież,
  • jest bakteriobójcza i bakteriostatyczna,
  • świetnie pochłania promienie UV,
  • wzmacnia układ immunologiczny.

Worek GlutenVita to także niezwykła funkcjonalność w każdym domu, gdzie obecne jest pieczywo z dodatkiem glutenu! Stosując worek nie tylko przedłużysz świeżość pieczywa, ale również wyraźnie oddzielasz je od innych produktów żywnościowych. Wystarczy jeden worek, aby nie martwić się już więcej o przechowywanie pieczywa. Skorzystaj z promocji i zakup suplement diety GlutenVita w zestawie z workiem i zaoszczędź sobie kłopotów! Ten zestaw to również wspaniały prezent dla Twojego bezglutenowego znajomego!